Nieuws Limburg Limburgse instrumenten loodsen poolreizigers door Antarctica

Limburgse instrumenten loodsen poolreizigers door Antarctica

Limburgse instrumenten loodsen poolreizigers door Antarctica

Als de ervaren poolreizigers Dixie Dansercoer en Sam Deltour op 1 november een tocht van 6000 kilometer aanvatten door de koudste plek op aarde, zullen de speciaal ontwikkelde meetinstrumenten van Dingens Barometers & Clocks hun houvast betekenen.

Paul Dingens.

Het oostelijke deel van de Zuidpool is een uitgestrekt en onherbergzaam gebied waar nog maar heel zelden mensen een kijkje zijn gaan nemen. Dixie Dansercoer en zijn gezel Sam Deltour willen er meteen een nieuw wereldrecord van de langste poolreis ooit maken. Op 1 november vatten ze een tocht aan van 6000 kilometer, met temperaturen van -50°C. Het is de koudste plek op aarde, met bovendien de laagste luchtvochtigheid. Beide ontdekkingsreizigers willen er de meteorologische omstandigheden gaan onderzoeken, en nemen daarvoor speciaal ontworpen instrumenten mee van Dingens Barometers & Clocks uit Beverlo (Beringen). “Dit project is voor mij een soort passie geworden, aangezien onze toestellen extreme omstandigheden moeten aankunnen”, vertelt Paul Dingens. “We hebben met man en macht onze toestellen geoptimaliseerd, zodat ze voor deze expeditie kunnen gebruikt worden. Zo verhuist er meer dan 100 jaar na de tocht van Hasselaar De Gerlache opnieuw een stukje Limburg naar Antarctica.”

Investering
Dingens Barometers & Clocks heeft nog meer nieuws aan te kondigen. Investeringsmaatschappij LRM stelt namelijk 92.500 euro ter beschikking om de verdere groei van het bedrijf mogelijk te maken. De investering dient voor de verdere ontwikkeling, productie en commercialisatie van de nieuwe, kwikvrije barometers van Dingens. Het Beringse bedrijf was de eerste die na een Europees verbod op het gebruik van kwik, met zo’n kwikvrije barometer op de markt kwam. Een gigantisch succes… (Lees artikel hier).
Stijn Bijnens, algemeen directeur LRM: “Dingens is het bewijs dat innovatie ook voor kleine ondernemingen van levensbelang kan zijn. Door een doortastende innovatieaanpak heeft Dingens Barometers & Clocks een bedreiging omgevormd tot een nieuwe kans. Via de Plus-lening kan LRM ook de initiatieven van kleinere KMO’s van risicodragende middelen voorzien en creëren we een hefboom om bijkomende bankfinanciering aan te trekken.”

Wie zelf eens een kijkje wil gaan nemen in de productie bij Dingens, en van poolreizigers Dixie Dansercoer en Sam Deltour alles wil vernemen over hun nakende helletocht, kan daarvoor aanstaande zondag terecht van 10 tot 17 uur bij Dingens Barometers & Clocks, Genebroekstraat 94 in Beverlo (Beringen).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.