Nieuws Limburg Limburgse kapper moet nieuwe prijzenkast kopen

Limburgse kapper moet nieuwe prijzenkast kopen

Limburgse kapper moet nieuwe prijzenkast kopen

Christophe De Gauquier, kapper/zaakvoerder van Men’s Grooming Christophe in Beringen en Sint-Truiden, blijft de nationale en internationale onderscheidingen opstapelen. Nadat hij vorig jaar kampioen werd in België en nadien ook in de Benelux, wist hij zich bij de 15 beste kappers van de wereld te nestelen. Dit jaar begin de carrousel van voor af aan, want een nieuwe Belgische titel prijkt intussen op de schoorsteenmantel…

Christophe De Gauquier is afkomstig van de Brusselse Rand, waar hij in 1991 de familiale kapperstraditie voortzette. In 2015 zette hij voet aan de grond in Limburg. Meer bepaald in Beringen werd toen een barbershop geopend onder de naam Men’s Grooming Christophe. Met veel succes, want vorig jaar volgde in Sint-Truiden een tweede zaak, waar het traditionele beroep van ‘vintage’ barbier is omgevormd tot een modern bedrijfsconcept.

Christophe De Gauquier meet zich graag met zijn collega’s en neemt daarom elk jaar deel aan de All Star Challenge, een competitie opgezet door de wereldmarktleider in barbiersproducten American Crew. En dat doet hij goed. Nadat hij vorig jaar eerst de Belgische en daarna de Benelux-titel in de wacht sleepte, werd hij met 14 andere landenwinnaars geselecteerd voor het wereldkampioenschap. Op dat evenement, goed voor 4.000 gasten, moest hij nipt de duimen leggen voor een Engelsman.

Maar dit jaar volgt een tweede kans, want De Gauquier heeft zopas opnieuw het Belgisch kampioenschap op zijn naam geschreven. Wie weet wordt hij opnieuw uitgenodigd om deel te nemen aan de globale finale, die op 4 juni plaatsvindt in Barcelona… Thumbs & scissors up!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.