Nieuws Limburg Limburgse kmo’s dulden pottenkijkers voor extern advies

Limburgse kmo’s dulden pottenkijkers voor extern advies

Limburgse kmo’s dulden pottenkijkers voor extern advies

De afgelopen 2 jaar is het aantal aanvragen voor subsidiëring via de kmo-portefeuille met zowat 50 procent gestegen. Het aantal goedgekeurde dossiers steeg zelfs met bijna 60 procent. Dat blijkt uit cijfers die werden opgevraagd door parlementsleden An Christiaens (CD&V) en Grete Remen (N-VA). Unizo Limburg maakte er een analyse van.

De overgrote meerderheid (96,4%) van de aanvragen dient om opleidingen van medewerkers te co-financieren. Het zijn vooral de kleintjes (max. 50 werknemers) die er gebruik van maken (92,9%). Verder blijkt dat het uitgekeerde bedrag gemiddeld hoger ligt dan 2 jaar geleden (+ 43,4%).

Op Limburgs niveau is de stijging nog sterker dan in de rest van Vlaanderen. “Een zoveelste bewijs dat onze provincie de achterstand op diverse economische parameters geleidelijk aan het wegwerken is”, vindt Bart Lodewyckx van Unizo Limburg. Hoewel nog redelijk marginaal (4,3%), valt het op dat het aandeel voor adviesverlening in de kmo-portefeuille, het hoogst is in Limburg. “Stilaan valt hier bij kmo’s de schroom weg om professioneel advies in te schakelen”, aldus Lodewyckx. “De perceptie dat extern advies van ‘pottenkijkers’ alleen maar veel geld kost en niets oplevert, is bijna verleden tijd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.