Nieuws Limburg Limburgse kmo’s: hard werken en niets overhouden

Limburgse kmo’s: hard werken en niets overhouden

Limburgse kmo’s: hard werken en niets overhouden

Een studie van Deloitte wijst het uit: de Limburgse kmo’s realiseren een iets lagere toegevoegde waarde dan vorig jaar, maar presteren nog altijd beter dan hun soortgenoten in andere provincies. Dat betekent dus dat er hard gewerkt wordt.

schouteden_frank“Maar als we naar het rendement van deze ondernemingen kijken, stellen we vast dat dit in Limburg veel lager ligt dan elders,” zegt Frank Schouteden, Director van Deloitte Fiduciaire in Hasselt. Dit heeft natuurlijk gevolgen. Zo is de reële solvabiliteit en de terugbetalingscapaciteit van de Limburgse kmo’s gedaald, en de behoefte aan bedrijfskapitaal fors gestegen. Eén van de redenen die Deloitte hiervoor aanhaalt, is dat de personeelskost van de Limburgse bedrijven hoger ligt dan in de andere provincies. Hierover leest u zaterdag een bijdrage in de weekendeditie van Het Belang van Limburg.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.