Nieuws Limburg Limburgse KMO’s pessimistisch over tewerkstelling

Limburgse KMO’s pessimistisch over tewerkstelling

Limburgse KMO’s pessimistisch over tewerkstelling

Volgens een enquête van SD Worx zien de Limburgse bedrijfsleiders de tewerkstelling niet echt groeien tot het einde van dit jaar. Slechts 14 procent gelooft met meer collega’s te zullen zijn als we 2015 verwelkomen. Naast West-Vlaanderen, scoort Limburg daarmee het minst optimistische resultaat. Een verklaring?

optimisme-vs-pessimisme“Het zit uiteraard in de genen van Limburgse ondernemers om niet te vlug al te optimistische prognoses te doen,” zegt Johann Leten van Voka Limburg hierover. “Limburgers zijn en blijven bescheiden mensen. Maar laat ons wel wezen, groeien is de ambitie van elke ondernemer, overleven is jammer genoeg vaak de realiteit van vandaag. Veel bedrijven hebben al diep in hun reserves moeten tasten. Hoewel de Limburgse economie in 2013 opnieuw gegroeid is en we positieve signalen opvangen voor 2014, blijft voorzichtigheid geboden, dat beseffen onze ondernemers maar al te goed. Tenslotte, en misschien wel de voornaamste reden voor de afwachtende Limburgse houding, is de schaduw van Ford Genk die boven ons hangt. We merken zeer duidelijk dat de effectieve sluiting van eind 2014 steeds dichter komt. Als het grootste bedrijf van onze provincie de deuren sluit dan heeft dit een impact op heel ons economisch weefsel. Ondernemers, ook zij die indirect of niet betrokken zijn, zijn erg op hun hoede voor de gevolgen hiervan voor hun eigen bedrijf,” besluit Leten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.