Nieuws Limburg Limburgse laadkabel vliegt vlotjes over toonbank

Limburgse laadkabel vliegt vlotjes over toonbank

Limburgse laadkabel vliegt vlotjes over toonbank

Al 800 stuks van zijn mobiele laadkabel NRGkick heeft Stephan Vandebeeck aan de man gebracht. “Wie overschakelt op elektrisch rijden wil duidelijk het comfort van makkelijk en flexibel te kunnen opladen”, zegt hij. “Deze toepassingen evolueren razendsnel, en dat verlaagt de drempel om het wagenpark te vergroenen.”

Stephan Vandebeeck is zaakvoerder van EV-quip in Hamont-Achel. Sinds 2018 verdeelt hij de NRGkick, een mobiele laadkabel waarmee elektrische en hybride wagens thuis en (weldra) op openbare laadpunten kunnen opgeladen worden. Een waar succesverhaal, aldus de ondernemer. “Je merkt uiteraard dat de belangstelling stijgt naargelang het aandeel van elektrische voertuigen in het totale wagenpark toeneemt”, zegt Vandebeeck. “Meer nog, het gebruiksgemak om te laden blijkt een hefboom te zijn in de doorbraak van elektrisch rijden. Hoe meer functionaliteiten er aan laadinfrastructuur worden toegevoegd, hoe sneller de stap naar een elektrisch voertuig wordt gezet.”

In dat opzicht werden er diverse nieuwigheden toegevoegd aan NRGkick. “Zo kunnen alle gegevens via de nieuwe app meer in detail worden uitgelezen, zodat de gebruikers en wagenparkbeheerders een goed overzicht krijgen van het energieverbruik en de kosten”, weet Vandebeeck. “De kabel zal ook toelaten om fotovoltaïsch te laden (dus met energie van de zonnepanelen) en wordt geschikt om op alle openbare laadpunten te gebruiken. Er zijn verbindingen met bluetooth, wifi en GPS, zodat planning en de uitlezing van data nog eenvoudiger wordt. Dat alles zal nog een extra boost geven aan de verdere doorbraak van elektrisch rijden. Al blijven de verhoogde duurzaamheid en de fiscale voordelen uiteraard de meest geciteerde voordelen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.