Nieuws Limburg Limburgse lekkernij officieel erkend als streekproduct

Limburgse lekkernij officieel erkend als streekproduct

Limburgse lekkernij officieel erkend als streekproduct

Zes Vlaamse streekproducten hebben het label gekregen voor erkenning als traditioneel streekproduct. Naast de oesters van Oostende, gaat het om 5 baksels, waaronder de alom gekende mattentaart uit Geraardsbergen.

Ook één Limburgs product haalde de finale selectie van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), met name de bakkemoezevlaai uit Bocholt. Deze open taart, ook bakkemieze of bakkemuize genoemd, is gevuld met een donker mengsel van gedroogde peren. Naar verluidt wordt de vlaai vooral ’s zondags op tafel gezet in Noord Limburg.

Dit najaar organiseert de beoordelingscommissie nog een laatste ronde om nieuwe aanvragen voor streekproducten te onderzoeken. Voorwaarde is dat het product door een plaatselijke hoeve, bakker of ambachtelijke onderneming wordt gemaakt. Het moet tevens een jarenlange traditie kennen en in de hele regio gekend zijn.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.