Nieuws Limburg Limburgse Mercedes-truck is wereldprimeur

Limburgse Mercedes-truck is wereldprimeur

Limburgse Mercedes-truck is wereldprimeur

Op het bedrijfsterrein van Mercedes Euro-Trucks Claes in Sint-Truiden werd zopas de Mercedes Arocs zes-asser met een 65 m hoge betonpomp, in wereldpremière voorgesteld. Een realisatie van Euro-Trucks Claes en Bonneux Machinery. “Wij zijn bijzonder fier dat twee Limburgse bedrijven dit gepresteerd hebben,” zegt Ludo Claes. “Het hele project nam ruim 10 maanden in beslag van studie, de ontwikkeling met alle verplichte testen tot en met de uitvoering. De opbouw gebeurde op een Mercedes–Benz Arocs 4151. De techniciteit van de betonpomp, met een reikwijdt van 65 meter, maakte de ombouw van het chassis naar 6 assen noodzakelijk.”

JCr-310714-Claes -Bonneux01Het unieke voertuig kost 900.000 euro en werd besteld door de firma Declerq Stortbeton uit Waregem. Intussen kreeg de firma Bonneux Machinery de opdracht om nog twee Arocs zes-assers met bijhorende betonpomp voor Poolse bedrijven te assembleren.

J.Cr.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.