Nieuws Limburg Limburgse mini-ondernemers zijn grootste dromers

Limburgse mini-ondernemers zijn grootste dromers

Limburgse mini-ondernemers zijn grootste dromers

Amigrow, een app die jongeren bijstaat als ze gepest worden, is tijdens de wedstrijd Start Academy uitgeroepen tot project met de mooiste droom. De studenten die van het product een onderneming willen maken, volgen les aan de UHasselt en Hogeschool PXL.

Amigrow is een virtuele, interactieve buddy, die werkt op basis van artificiële intelligentie. Het doel is om het emotionele welzijn van kinderen te verbeteren door via de app hun gevoelens te delen met een virtuele vriend. Op die manier willen de studenten van UHasselt en Hogeschool PXL pestgedrag en misbruik detecteren en tegengaan.

Initiatiefnemers Mathys Awouters, Kem Kay, Nadia Burke en Oluwadiran Abiola Molola wisten uit 77 inzendingen door te stoten tot de laatste 6 die naar de Vlaamse finale van Start Academy mochten gaan. Daar werden ze woensdagavond door een vakjury onder leiding van Hans Bourlon (Studio 100) uitgeroepen tot project met ‘de mooiste droom’.

Er is trouwens nog een mini-onderneming van Limburgse studenten die op nationaal vlak in de prijzen is gevallen: Vita Sanita, samengesteld met leerlingen van Sint-Michiel in Leopoldsburg, wisten een tijdelijk bedrijfje op te zetten in producten en diensten rond een gezondere levensstijl. Dat leverde hen de titel op van Sociale Mini-Onderneming van het Jaar 2018.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.