Nieuws Limburg Limburgse ondernemer neemt voetbalclub over

Limburgse ondernemer neemt voetbalclub over

Limburgse ondernemer neemt voetbalclub over

Benny Hoebregs, oprichter en zaakvoerder van HR-softwarebedrijf Centhro in Hasselt, is de nieuwe eigenaar van voetbalclub ASV Geel. De Limburgse ondernemer redt daarmee de Kempische traditieclub van de ondergang.

Hoebregs is als zelfstandig ondernemer actief sinds 1999 toen hij PeopleSolutions oprichtte. Het doel was toen al een platform te maken waarin alle HR-gerelateerde administratie kon afgehandeld worden. Tien jaar later werd dit product, Centhro genoemd, ook de bedrijfsnaam. Hoebregs bedient vanuit de hoofdzetel in Hasselt voornamelijk grote organisaties.

Benny Hoebregs is in zijn vrije tijd altijd een sportliefhebber geweest. Die microbe heeft hij doorgegeven aan zijn kinderen. Zo voetbalt zijn zoon Jean-Michel bij ASV Geel, waar hij aanvoerder is. De club uit tweede amateurdivisie verkeerde al een tijdje in financieel zwaar weer. Voorzitter Jan Tormans (ook een gekend ondernemer) was dan ook op zoek naar een overnemer. Nadat de onderhandelingen met Italiaanse investeerders afsprongen, kwam Benny Hoebregs op de proppen. Hij heeft nu een deal bereikt om ASV Geel in leven te houden.

“Ik kan het zeker niet alleen”, alsdus de Limburgse zakenman in een korte reactie. “Ik reken op heel veel medewerking vanuit de Geelse gemeenschap. Met mijn project wil ik de club in de regio verankeren, en daar zijn veel helpende handen voor nodig.” Eerste uitdaging voor Hoebregs wordt alvast de goedkeuring van het licentiedossier.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.