Nieuws Limburg Limburgse ondernemers in toerisme samen ten strijde

Limburgse ondernemers in toerisme samen ten strijde

Limburgse ondernemers in toerisme samen ten strijde

Contoer is de naam van een nieuwe vzw die woensdag in Hasselt werd gelanceerd. Het is een confederatie die alle sectoren met belangen in het Limburgse toerisme, verenigt. Horeca, campings, attracties, vakantieparken,… iedereen doet mee om de krachten te bundelen en de toeristische troeven van deze provincie beter uit te spelen.

horeca limburg“Het doel van Contoer is om onafhankelijk, de professionele en interprofessionele belangen van de zelfstandige ondernemers in de toeristische sector, te behartigen,” zegt Wim Gommers van Aromazz en Hangar 58, die tot voorzitter werd verkozen. “We willen dit realiseren door een groep van positief ingestelde en constructieve ondernemers samen te brengen. Zij moeten Limburg verder helpen uitbouwen tot een toplocatie voor toerisme.” In feite is Contoer een vernieuwing van de Federatie Toerisme Limburg (FTL), die 7 sectorverenigingen overkoepelt.

“Vertegenwoordigers van deze 7 sectororganisaties komen op regelmatige basis samen om de gemeenschappelijke problemen te bespreken,” aldus Gommers. “We willen uiteindelijk tot globale acties en conclusies komen, maar iedere sector behoudt zijn eigen identiteit en werking.”

Contoer geniet bovendien de steun van de drie Limburgse werkgeversorganisaties, Unizo-Limburg, Voka Limburg en VKW Limburg. Ondernemers die niet bij hen zijn aangesloten, krijgen via de nieuwe vereniging toch een stem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.