“Limburgse ondernemers moeten meer investeren”

Geert Bougeois - VKW Limburg

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) was donderdagmiddag te gast bij VKW-Limburg om er zijn visie op de evolutie van de lokale economie toe te lichten. "Ondernemers in Limburg moeten meer investeren," vindt Bourgeois. "Het momentum is er, dankzij onder meer de lage rente, de lage olieprijs en de verlaagde loonkosten. Er zijn geen redenen om langer te wachten. De economie en de werkgelegenheid kunnen de extra boost goed gebruiken."

Bourgeois deed ook een oproep aan het onderwijs. "We zien dat de kloof tussen de schoolbanken en de arbeidsmarkt nog heel groot is, vooral in Genk en in andere ex-mijngemeenten. Er mogen op dat vlak best wel wat meer inspanningen gebeuren. Ik denk aan duaal leren, de combinatie van studeren en werken. In Vlaanderen zijn er 30 projecten hier rond, waarvan amper 2 in Limburg. Dat mag gerust wat meer zijn."

Tot slot ging Bourgeois ook in op de vragen van de ondernemers zelf. Die willen vooral weten hoe het met de mobiliteitsdossiers is gesteld. "Mochten we in verband met de Noord-Zuid door de Raad van State teruggefloten worden, zullen we direct initiatief nemen om een alternatief op te starten," aldus Bourgeois. "We doen er echt alles aan om die Noord-Zuid zo snel mogelijk te realiseren." De minister-president herhaalde ook nog dat de prioriteit van het Spartacusproject voor hem bij Lijn 3 ligt, meer bepaald de verbinding van Hasselt naar Neerpelt.