Nieuws Limburg Limburgse ondernemers vrezen moeilijk najaar

Limburgse ondernemers vrezen moeilijk najaar

Limburgse ondernemers vrezen moeilijk najaar

Het voorbije kwartaal zijn de omzet, tewerkstelling en investeringen bij de Limburgse ondernemers nog gegroeid, maar voor het laatste kwartaal zijn de ondernemers pessismistisch.

Dat blijkt uit de jongste ‘Polsslag Ondernemend Limburg’ (POL) van VKW- en Unizo-Limburg. De POL duikt deze maand in het rood, naar -3,5. Dat is een opmerkelijke terugval in vergelijking met de voorbije POL-cijfers. In april bedroeg die nog +17,5, in juli nog +10,7. Het POL-cijfer is het gemiddelde van de resultaten van het afgelopen kwartaal en de verwachtingen voor het lopende kwartaal.

De resultaten van het derde kwartaal lagen met -0,4 ook een stuk lager dan het eerder verwachte cijfer van +8,1. Er is wel nog groei gerealiseerd in omzet, tewerkstelling en investeringen.

Met een prognose van -6,6 voor het huidige kwartaal, tonen de ondernemers zich somber, vooral voor de omzet, export en investeringen. Enkel de groothandel is nog hoopvol voor het jaareinde. Er wordt wel nog een lichte groei van de tewerkstelling verwacht over alle sectoren en grootteklassen heen.

“De onrust op de financiële markten en de mogelijke gevolgen van de eurocrisis beginnen wellicht te wegen op het sentiment van onze ondernemers”, zeggen de analisten van VKW en Unizo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.