Nieuws Limburg Limburgse partners bouwen eerste zorgcontainer

Limburgse partners bouwen eerste zorgcontainer

Limburgse partners bouwen eerste zorgcontainer

Onder impuls van Skilpod, het bedrijf in moderne woonunits van de Limburgse ondernemers Filip Timmermans en Jan Vrijs, werden tal van partners verzameld om een nieuw concept van zorgwonen uit te werken. Het gaat om een mobiele unit die volledig wordt aangepast aan de behoeften van de hulpbehoevende bejaarde of zieke. Vervolgens wordt de moderne container geplaatst naast de woning van de mantelzorger, zodat deze altijd vlakbij is, maar niet zijn hele woning moet aanpassen om de zorgbehoevende in huis te nemen. Er zullen ook toepassingen worden gebouwd om bestaande zorgcentra tijdelijk uit te breiden, én om als mobiele zorgeenheid rond te trekken.

zorgcontainerNaast Skilpod bestaat het consortium uit AVL Woningbouw (Beringen), Alcomel (Tessenderlo), Convents Group (Beringen), Bulo, de Hypotheekwinkel, het woonzorgproject Sint-Anna (Sint-Truiden), het Regionaal Limburgs Initiatief Geestelijke Gezondheidszorg (Asster), Enter vzw (Hasselt), de gemeentebesturen van Meeuwen-Gruitrode en Sint-Truiden, en ook POM-Limburg.

“Dit moet een voorbeeld worden van hoe in Vlaanderen kan omgegaan worden met mobiele zorg,” zegt Filip Timmermans van Skilpod. “Een blauwdruk, zeg maar, die ons ook in het Europese uitstalraam moet plaatsen als voorlopers in moderne oplossingen voor vergrijzing, wachtlijsten, enzovoort.”

Ook nog dit: Skilpod is inmiddels vanuit Meeuwen-Gruitrode verhuisd naar Geel, waar het een eigen stek heeft gevonden om de innovatieve toepassingen verder uit te werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.