Nieuws Limburg Limburgse pleister mag pitchen in San Francisco

Limburgse pleister mag pitchen in San Francisco

Limburgse pleister mag pitchen in San Francisco

Bedal, een jong bedrijfje uit Diepenbeek, zal in San Francisco ons land vertegenwoordigen op de verkiezing van de beste start-up in de zorgsector ter wereld. Bedal heeft een soort pleister ontwikkeld die toelaat dat patiënten met een baxter (intraveneuze katheder) in alle comfort een douche kunnen nemen.

Je kent ze vast en zeker: de patiënten die met een ijzeren kapstok in de hand door de gangen van het ziekenhuis lopen… De medicatie of voeding die ze uit de hangende plastic zakjes via een prik in de arm of rug toegediend krijgen, verhindert hen om te douchen. En dat is vervelend, vonden ook de oprichters van Bedal. Daarom hebben ze pleisters gemaakt die de naald perfect afdekken en toelaten om toch het stortbad te gebruiken.

Een eenvoudige en toch revolutionaire uitvinding die voor heel veel patiënten een groot verschil in comfort kan maken. Dat vond ook de jury van Happy Aging, het Limburgse platform dat innovatieve toepassingen in de zorgsector stimuleert. Als winnaar van de Belgische pitch-wedstrijd, mag Bedal in november de koffers pakken voor San Francisco. Daar neemt de Diepenbeekse start-up het op tegen andere geselecteerden uit alle uithoeken van de wereld.

“Ik ben erg blij met deze overwinning”, zegt Alexander Van Damme, mede-oprichter van Bedal. “De finale in San Francisco is een ‘once-in-a-lifetime opportunity’ om Bedal aan de wereld voor te stellen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.