Nieuws Limburg Limburgse radar verkent Nederlandse markt

Limburgse radar verkent Nederlandse markt

Limburgse radar verkent Nederlandse markt

Intellifin, het Limburgse bedrijf dat software maakt om accountants en ondernemers meer inzicht te bieden in hun financiën, staat voor de grote doorbraak in Nederland. Een partnership met het Nederlandse CaseWare moet de introductie versnellen.

Intellifin is een samenwerking tussen Exelco (familie Hermans) en advieskantoor Van Havermaet. Het bedrijf beschikt over een krachtige softwaretool die bedrijfseconomische gegevens inzichtelijk maakt. Heel wat financiële en fiscale experts doen er een beroep op om de gegevens van hun klanten te analyseren. Maar ook bedrijfsleiders en managers gebruiken de Ondernemingsradar van Intellifin om hun strategie- en actieplannen op te baseren, benchmark-studies uit te voeren of een grond te vinden om beslissingen op te baseren.

In de ambitie om door te dringen op de Nederlandse markt, werd naar een stevige partner gezocht. Die is nu gevonden in CaseWare, een softwarehuis dat eveneens oplossingen voor financiële en fiscale experts aanbiedt. Eén van de producten is een tool om eenvoudig een betrouwbare jaarrekening op te stellen, wat complementair is met de analysetool van Intellifin. CaseWare is actief in 172 landen en marktleider in Nederland.

“Voorheen was een accountant vooral bezig om aan de hand van de jaarrekening te vertellen hoe de financiën er de afgelopen periode voor stonden”, zegt Jan Hermans, gedelegeerd bestuurder van Intellifin. “Met de Ondernemingsradar kan hij zien wat de cijfers betekenen en waar de ondernemer actie moet ondernemen. Juist in deze onzekere tijden is het noodzaak om duidelijke keuzes te kunnen maken die ingegeven zijn door data, en niet door het vertrouwen op de onderbuik. Door de samenwerking met CaseWare is er nu een integrale oplossing voorhanden: de input is de betrouwbare data uit jaarrekening, de output is een financieel overzicht op maat, dat even compleet is als helder. Vanuit dit fundament kan de ondernemer samen met de accountant uiteenlopende scenario’s en plannen voor de toekomst maken. Zo voelt hij zich gesterkt in zijn of haar keuzes en blijven er geen groeikansen liggen. Uiteindelijk is dat waar het om gaat.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.