Nieuws Limburg Limburgse spitstechnologie voor nieuwe tv-kwis

Limburgse spitstechnologie voor nieuwe tv-kwis

Limburgse spitstechnologie voor nieuwe tv-kwis

1512633_10152074089654788_82777118_nDeze week is de jongerenzender Ketnet gestart met een nieuw spelprogramma dat Klaslokaal Abnormaal heet. Het is een interactieve kwis waarbij 10 en 11-jarigen gebruik maken van allerlei apps om elkaar de loef af te steken. In het virtuele klaslokaal dienen touchscreens en geprojecteerde beelden op de muren als hedendaagse kwis-attributen. De spelletjes op de aanraakschermen zijn ontwikkeld door Tinkertouch uit Diepenbeek, een spin-off van de Universiteit Hasselt. “De VRT benaderde ons omwille van onze kennis als het gaat om de ontwikkeling van touchapplicaties,” zegt Maarten Cardinaels, projectmanager bij en medeoprichter van TinkerTouch. “We werden vanaf het prille begin, nu meer dan een jaar geleden, betrokken bij het project. In een eerste fase hebben we het concept van de spelletjes mee uitgewerkt. Daarna volgde dan de verdere ontwikkeling en de technische integratie in de televisiestudio, steeds in nauwe samenwerking met de VRT. Door het strakke opnameschema was het erg belangrijk dat de software uiterst robuust werkte.”

Klaslokaal Abnormaal wordt vanaf deze week gedurende 6 weken uitgezonden op Ketnet. Donderdag om half 7 speelt een Limburgs duo van basisschool De Kievit uit Hasselt mee.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.