Nieuws Limburg Limburgse start-up hield Songfestival in de ether

Limburgse start-up hield Songfestival in de ether

Limburgse start-up hield Songfestival in de ether

Als er wereldwijd zo’n 180 miljoen mensen naar een tv-programma kijken zoals het Eurovisiesongfestival, dan mag er niks mislopen. Stel u voor dat de stroom zou uitvallen… Om alle parameters van het energieverbruik grondig te monitoren, deed de organisatie een beroep op een start-up uit Zutendaal: Calculus.

Organisatoren van mega-events zoals de finale van de Champions League, Rock Werchter of het Eurovisiesongfestival nemen voor hun stroomvoorziening geen enkel risico en gaan daarvoor in zee met het Vlaams-Brabantse The Powershop. Deze leverancier van energiesystemen, zoals generatoren, schakelt op zijn beurt de mannen van Calculus in, een start-up uit Zutendaal die een monitoringsysteem hebben ontwikkeld om energiebronnen op te volgen, het verbruik nauwkeurig te meten en een alarm te genereren als bijvoorbeeld het brandstofniveau of de olie-temperatuur een kritische grens bereikt.

De samenwerking tussen Calculus en The Powershop werkt blijkbaar zo goed dat ze samen de dienstverlening en de verwerkingsalgoritmes van data verder gaan uitbreiden. Hierdoor moet het mogelijk worden om het energieverbruik op events drastisch te doen dalen. Ook het Vlaams agentschap voor innovatie en ondernemen (VLAIO) gelooft in de slaagkansen van het project en heeft een subsidie toegekend als ondersteuning.

Zaakvoerder Rob van Dun heeft met zijn bedrijf nog heel wat andere projecten in petto, vooral gebaseerd op het meten van technologische processen (Internet of Things).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.