Nieuws Limburg Limburgse start-up lanceert concept ‘staff-hunting’

Limburgse start-up lanceert concept ‘staff-hunting’

Limburgse start-up lanceert concept ‘staff-hunting’

Zowel een tijdelijke poetsvrouw als een fulltime manager: Sylvia Vogelaar gaat ze zoeken, coachen en bij de bedrijven introduceren. “We noemen het staff-hunting, een combinatie tussen het werk dat enerzijds selectiekantoren en anderzijds uitzendbureaus doen.” Deze formule lanceert ze in het nieuwe bedrijf Passion Works!, dat zopas in Herk-de-Stad een eerste vestiging heeft geopend.

Sylvia Vogelaar is al haar hele carrière actief in de hr-sector. Daarbij kwam ze tot de ontdekking dat er nog een gat in de markt is. “Als je hulp wil bij de aanwerving van personeel heb je in Limburg alleen de keuze tussen gespecialiseerde headhunters en uitzendkantoren, die volgens een gestandaardiseerd proces werken,” zegt ze. “Headhuntingbureaus zijn duur en vooral gericht op hoogopgeleid personeel, terwijl uitzendkantoren zich beperken tot een gestandaardiseerde rekruteringscampagne. Tussen deze twee uitersten zie ik heel wat mogelijkheden om een nieuwe dienstverlening op te starten.”

Toeval
Hoe gaat ze daarbij tewerk? “We willen een bedrijf eerst door en door kennen,” zegt de nieuwe ondernemer. “Vervolgens werven we mensen aan voor allerlei soorten functies. Van poetsvrouw tot boekhouder en middenkader. We houden daarbij telkens rekening met de bedrijfscultuur. Kandidaten komen uit mijn eigen netwerk, selecteer ik via kandidatensites of vind ik via LinkedIn en Facebook. Het belangrijkste waar ik naar kijk, is de attitude. De intrinsieke motivatie van een sollicitant. Competenties kan je immers aanleren, maar passie moet je hebben. Het is dan ook mijn filosofie dat ‘de witte raaf’ niet meer bestaat, maar eerder een gespikkelde merel is geworden. Iedereen heeft zijn eigen sterktes en aandachtspunten, waar je als bedrijf rekening mee kan houden.”
Na de selectie gaat Sylvia Vogelaar elke kandidaat persoonlijk coachen, zodat hij of zij goed voorbereid naar een eerste gesprek bij de klant gaat. “Tijdens de sollicitatieprocedure nemen we tenslotte diepte-interviews af en voeren we referentiechecks uit om toeval uit te sluiten.”

Sylvia Vogelaar 2Deze formule wordt gelanceerd in een nieuw bedrijf, dat de naam Passion Works! meekreeg. “Het kriebelde al een tijdje om zelf ondernemer te worden,” zegt de kersverse zaakvoerder. “Ik mik vooral op de kmo-sector, waar het concept van staff-hunting het meeste impact heeft. De ondernemers van kleinere bedrijven hebben immers geen eigen hr-manager in dienst, en hebben bijgevolg baat bij externe expertise die alle drempels voor hen wegneemt.
Passion Works! is ambitieus. “Ons kantoor is nu gevestigd in het centrum van Herk-de-Stad. Maar op termijn willen we groeien naar een team van een 10-tal medewerkers, gespreid over 3 kantoren. Een middelgrote dienstverlener dus, die de persoonlijke relatie met de klant kan behouden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.