Nieuws Limburg Limburgse starters-app gegeerd in heel het land

Limburgse starters-app gegeerd in heel het land

Limburgse starters-app gegeerd in heel het land

De app waarmee alle starters van Limburg met elkaar worden verbonden en visibiliteit naar de buitenwereld genereren, heeft zijn weg gevonden naar andere regio’s in België. Zelfs in Nederland, Duitsland en Frankrijk is er interesse om het Limburgse platform te gaan gebruiken.

Limburg Startup (LSU), het overkoepelende platform dat -onder de vleugels van LRM en met de steun van Provincie Limburg- start-up initiatieven met elkaar verbindt, is uitgegroeid tot een vaste waarde. De LSU-app wordt nu omgevormd tot een nationale toepassing: de Start-up Connector. Hangar-K, de hotspot voor jonge starters in de regio Kortrijk zal als eerste deze nieuwe app adopteren en lanceren bij zijn bewoners. En daar stopt het niet want er zitten connecties met nog heel wat incubatoren in de pijplijn: zo werden er reeds contacten gelegd met start-up-hubs in Noord-Frankrijk, Nederland en Duitsland.

“Onmisbaar”
“Heel concreet bundelt onze interactieve app de start-ups, LSU-coaches, partners en events”, zegt LSU Community Manager Marc Beenders. “De leden krijgen ook de kans om vragen te stellen en zo met elkaar in contact te treden. “Met 1.500 downloads, 234 geregistreerde coaches en meer dan 250 start-up events is de app onmisbaar geworden voor het Limburgse start-up landschap.”

Must
De (inter)nationale versie Startup Connector komt in coronatijden, zonder fysieke netwerk- en coachmomenten, goed van pas. “Hoe sneller de start-ups in eigen buurt en internationaal kunnen connecteren, hoe groter de slaagkansen. Een must voor iedere start-up die zijn positie wilt versterken”, besluit Marc Beenders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer