Nieuws Limburg Limburgse steun voor micro-ondernemers in Gambia

Limburgse steun voor micro-ondernemers in Gambia

Limburgse steun voor micro-ondernemers in Gambia

Michel Piette, sinds jaar en dag actief in de Limburgse hr-sector, heeft een missie. Hij wil kansarme Gambianen op weg helpen om een eigen zaak op te starten. Daarvoor zamelen hij en zijn vrouw Hilde Wijnen kleren, schoenen, handtassen en kleine elektrospullen in die ginds kunnen verkocht worden.

Michel en zijn vrouw gingen een tijd geleden met vakantie naar het Gambiaanse kustdorp Kotu. Ze werden er getroffen door de schrijnende armoede en besloten om zich in te zetten voor de goede zaak. “Het ondernemerschap is een uitweg voor deze mensen”, vertelt Michel. “Vandaar dat we proberen om hen te lanceren als starters die een eigen inkomen kunnen vergaren. Dat willen we doen door hier allerlei tweedehandsspullen in te zamelen, die vervolgens in Gambia kunnen verkocht worden.”

De actie mag op veel sympathie rekenen. Vanuit alle hoeken van Limburg worden er massaal spullen naar Michel en Hilde in Borgloon gebracht (Vilsterbron 52). Maandelijks vertrekt er een container naar Gambia om de lokale handelaars te bevoorraden. (info: michel.piette@hotmail.com)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.