Nieuws Limburg Limburgse techniek zorgt voor spektakel op Eurosong

Limburgse techniek zorgt voor spektakel op Eurosong

Limburgse techniek zorgt voor spektakel op Eurosong

Als u straks kan genieten van Axel Hirsoux tijdens het Eurovisiesongfestival, dan is dat mede te danken aan het technologiebedrijf Luminex uit Hechtel-Eksel. Het nichebedrijf leverde namelijk de ruggengraat voor het geluid-, licht- en videospektakel.

Luminex ontwikkelt en verdeelt al meer dan tien jaar apparatuur voor datadistributie aan de professionele entertainmentindustrie. “We hebben de jongste jaren een specifieke expertise ontwikkeld in netwerkapparatuur,” zegt Bart Swinnen (36), zaakvoerder van Luminex. “Het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen is daarom een erg belangrijke referentie”

luminexNetwerk
In opdracht van de Deense toeleverancier Litecom levert Luminex het hart van de technische installaties voor het liedjesfestival in Kopenhagen. “Alle gegevens voor het aansturen van de belichting, van de elektromotoren die beweegbare structuren bedienen, van de videoservers en intercom, lopen over ons netwerk,” zegt Swinnen. “De apparatuur is zo gemaakt dat de techniekers gemakkelijk een complex netwerk kunnen opzetten: plug & play.” Met Luminex is België dus sowieso verzekerd van een plek in de finale.

Luminex is opgericht door Bart Swinnen en Jan Renckens als een tak van Luminex Lighting Control Equipment. Het nichebedrijf telt zes medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.