Nieuws Limburg Limburgse uitvinding: sok die vuil uit schoen houdt

Limburgse uitvinding: sok die vuil uit schoen houdt

Limburgse uitvinding: sok die vuil uit schoen houdt

Bouwvakkers en tuinmannen vinden het heel vervelend als er modder, zand of ander vuil in hun werkschoenen kruipt. Om dit op te lossen hebben 5 studenten van de PXL een nieuwe soort sok ontwikkeld die ervoor zorgt dat de schoenen niet om de haverklap moeten ‘uitgeklopt’ worden. Concreet wordt er op de sok, net boven de schoen, een extra lap genaaid, die elastisch en waterafstotend is. Hierdoor valt alle vuil over de schoen en blijft de werkman gespaard van vervelende ballast. De bouwvakkers reageren enthousiast op het product van Dirt Free Footwear, zoals de studenten het genoemd hebben.
sok pxl pakaan
Niet alleen de gebruikers zijn in de wolken: de Limburgse studenten hebben met hun uitvinding meteen de Vlaamse Pakaan-Prijs van Unizo gewonnen. Als beloning mogen ze voor 2.000 euro gaan shoppen in een Apple-store. Ook de tweede plaats van deze wedstrijd was voor een Limburgs team van de PXL. Desi-Cor heeft een ingenieus lasertoestel gemaakt waarmee bouwvakkers op een snelle en efficiënte manier punten kunnen uitzetten op een bouwwerf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.