Nieuws Limburg Limburgse vereniging moet virologen aan vaccins helpen

Limburgse vereniging moet virologen aan vaccins helpen

Limburgse vereniging moet virologen aan vaccins helpen

Er wordt weleens gezegd dat Limburgers traag zijn, maar als het snel moet gaan, zijn het wel de Limburgse bedrijven die met de contracten gaan lopen… Zo is de aanbesteding voor de bouw van het nagelnieuwe testcentrum van vaccins Vaccinopolis, toegekend aan een consortium met Jansen Building Group (Zonhoven), Jansen Cleanrooms en Cordeel (Hoeselt). Over 1,5 jaar moet het nieuwe centrum in Antwerpen operationeel zijn.

Het spreekt voor zich dat de huidige pandemie ons dwingt om snelheid te maken als er extra testcapaciteit voor de ontwikkeling van vaccins moet komen. De federale overheid investeert hiervoor 20 miljoen in faciliteiten in Antwerpen en Brussel. Waar normaal gezien 4 tot 5 jaar voor het opzetten van zo’n project nodig is, moet de klus nu geklaard zijn in een derde van de tijd. Als bouwpartners van het prestigeproject in Antwerpen (bij viroloog Pierre Van Damme) werd gekozen voor de tijdelijke vereniging IMM/Unity, bestaande uit Jansen Building Group, Jansen Cleanrooms en Cordeel. Imtech Belgium staat 15 jaar lang mee in voor het onderhoud.

Vaccinopolis zal bestaan uit een klinische testruimte, laboratoria, kantoren, consultatieruimtes en verblijfs- en ontspanningsfaciliteiten. Vaccins zullen er op 30 personen tegelijk kunnen getest worden. Op 1 maart 2022 opent het gloednieuwe centrum de deuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer