Nieuws Limburg Limburgse wereldprimeur (2): app voor communicatie oudjes

Limburgse wereldprimeur (2): app voor communicatie oudjes

Limburgse wereldprimeur (2): app voor communicatie oudjes

Cubigo, de Diepenbeekse ontwikkelaar in zorgapplicaties, heeft een app gemaakt waarmee kinderen vanop afstand de fysieke en emotionele toestand van hun ouders in het rustoord kunnen opvolgen. De Family App, zoals het product heet, is een wereldprimeur om interactief te communiceren met het woonzorgcentrum, en dit via pc, tablet of smartphone.

fam app cubigoCubigo, de onderneming van JCI-Award-finalist Geert Houben, werkte voor dit project samen met Care Solutions, een softwareontwikkelaar in de welzijns- en gezondheidszorg, die ook de elektronische patiëntendossiers beheert van 350 rusthuizen in België.

“Kinderen van zwaar zorgbehoevende ouders zitten dikwijls met terechte vragen over de fysieke of emotionele toestand van hun vader of moeder,” legt Geert Houben uit. “Zij hebben nood aan een platform dat hen een antwoord biedt op alle vragen over hun – in veel gevallen dementerende – ouders. En het werkt ook in de andere richting, met het woonzorgcentrum als initiatiefnemer voor het doorspelen van informatie via de app, bijvoorbeeld over de medicatie, consultaties of het animatieprogramma van de rusthuisbewoner.”

Cubigo en Care Solutions willen op termijn de app beschikbaar maken voor de families van 40.000 rustoordbewoners, en nadien uiteraard ook andere gebruikers hiervoor warm maken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Bilzen, Diepenbeek
Bilzen

Zizoo: dat is er opnieuw eentje bij

Zizoo, met 3 winkels actief in consumenten-IT, webdesign en IT-services voor bedrijven, maakt bekend dat het IT-bedrijf Delta Technics uit… Lees meer

Beringen
Beringen

Essec stuurt fixers op pad

Telecom- en IT-groep Essec heeft een nieuwe dienstverlening opgestart. Een team van specialisten zal worden ingezet om op dagbasis IT-infrastructuur… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.