Nieuws Limburg Limburgse werkloosheid sinds sluiting Ford: -33%

Limburgse werkloosheid sinds sluiting Ford: -33%

Limburgse werkloosheid sinds sluiting Ford: -33%

Stand van zaken: momenteel heeft 82% van de ex-Ford-werknemers ander werk gevonden of is daarvan vrijgesteld. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister-president Geert Bourgeois, die in het kader van het SALK-actieplan, alle parameters voor Limburg tegen het licht hield.

Het goede nieuws van de hertewerkstelling na Ford, maakt dat de totale werkloosheidsgraad in de provincie Limburg sindsdien met meer dan 33% daalde. Met een score van 6% in mei 2018 doet Limburg het zelfs al 12 maanden beter dan het Vlaamse gemiddelde. De werkloosheidsgraad is wel nog steeds het hoogst in de stad Genk (9,59%) en in de gemeente Maasmechelen (8,91%). Niettemin is het Genkse percentage voor het eerst sinds oktober 2008 onder de grens van 10% gezakt.

Heeft er zeker mee te maken: het SALK-actieplan dat 5 jaar geleden werd uitgerold met de bedoeling om Limburg er bovenop te helpen. Met succes dus. Voor de maatregelen van SALK, werd tot dusver 303 miljoen (of 90% van de totale middelen) uitgekeerd. De Vlaamse regering gaf verder een stand van zaken van (de hier al besproken punten als) het aantal starters, de herontwikkeling van de Ford-site, de T2-campus in Genk, het vakantiepark op Terhills en tot slot van de Groene Delle, waar nog voor de zomervakantie een beslissing over genomen wordt. Er werden ook nog een aantal mobiliteitsdossiers besproken zoals de Noord-Zuid, Spartacus en de omleidingsweg in Tongeren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.