De totale Belgische wijnproductie in 2020 benaderde met 1,8 miljoen liter die uit het topjaar 2018, en dat ondanks de late vorst in mei 2020 en de hete zomer, wat leidde tot minder sappige druiven. Opvallend is dat het aantal wijnbouwers sterk steeg, met meer dan een kwart. Er werden maar liefst 198 wijnbouwers geregistreerd tegenover 154 in 2019.
De grootste stijging vond plaats in de provincie Limburg, waar 37 nieuwe wijnboeren van start gingen. In 2019 waren dat er nog 27, zowel professionals als amateurs. Limburg is koploper in de productie van witte wijn: in totaal werd hier vorig jaar 168.000 liter gebotteld.
Vlaanderen heeft met 68% nog steeds dubbel zoveel wijnboeren dan Wallonië, maar Wallonië deed een flinke inhaalbeweging. In 2019 was nog maar 25% van de wijnboeren Waals, in 2020 al 32%. Vooral de productie van mousserende wijnen zit daar in de lift.
In totaal werd in België maar liefst 587 hectaren gebruikt om wijn te verbouwen. Gemiddeld beplant een wijnboer 3 hectaren met wijnstokken. Slechts 14 producenten bezitten meer dan 10 hectare grond.