Limburgse zakenvrouwen pakken (op papier)

De Diestse uitgeverij Imax heeft een nieuw boek samengesteld met enkele 'pakkende' portretten van Limburgse zakenvrouwen. De glossy uitgave werd zopas gepresenteerd bij BMW-garage van Osch in Hasselt. "Naast de onmiskenbare fundamentele rol in de samenleving, die vrouwen traditioneel met verve vervullen, groeit hun invloed en waarde ook binnen het bedrijfsleven," zegt uitgever Jan Tuerlinckx. "Hun aantal stijgt, maar misschien nog niet snel genoeg. Zij brengen een aparte aanpak en creativiteit mee in het leiding geven. Een juiste mix van dames en heren maakt een onderneming succesvoller."

Met dit nieuwe boek wil de initiatiefnemer andere vrouwen aanzetten en inspireren tot het opstarten van een eigen bedrijf of een leidinggevende functie op te nemen. "Ondanks de hindernissen, vooral de moeilijke combinatie van gezin en werk, tonen de voorbeelden in dit boek dat succes toch vooral draait om een goed idee, daadkracht en een beetje lef."

In het boek staan portretten van onder meer Nicole Reyskens (Burocad), Anna Leoni (Fotografie Anna Leoni), Rosaline Wijnen (ABN), Marion Van Zon (Van Zon Horeca), Inge Reyskens (Reyskens Slaapcomfort) en Miranda Liebens (Lipa Datacenter).