Nieuws Limburg Linked-Up maakt visitekaartje overbodig

Linked-Up maakt visitekaartje overbodig

Linked-Up maakt visitekaartje overbodig

Piepjonge ondernemers die een goed business-idee hebben en vastberaden zijn om hiermee de wereld te veroveren: dat zijn de finalisten van de Jong Voka Gen Z Award, een ondernemerswedstrijd die zakelijk talent aan de oppervlakte wil brengen. Deze week stellen we u de 4 kanshebbers op de royale prijzenpot voor. Als eerste komt Linked-Up in de schijnwerpers, een bedrijf dat een schijfje heeft ontwikkeld om op je smartphone te kleven. Met een eenvoudige tik tegen een ander toestel springen alle gewenste gegevens van de tag meteen in het adresboek van je zakelijk contact. Bye, bye visitekaartjes!

Het doel van Linked-Up is om het netwerken makkelijker te maken. Het is een soort van gepersonaliseerde kleeftag die je op je gsm, hoesje of tafel kunt kleven. Deze tag is het virtueel visitekaartje en moet de papieren versie vervangen. Wanneer je dan iemand ontmoet, kan die de tag scannen via een NCF-functie, die in quasi elke gsm aanwezig is. Met een simpele tik worden alle gewenste gegevens overgezet: e-mail, gsm-nummer, Facebook-account, Instagram,… Natuurlijk kan je zelf op voorhand selecteren welke sociale media je wil delen.

Linked-Up, een bedrijfje dat wordt gevormd door studenten van Hogeschool PXL, maakt zich sterk dat de coronacrisis hun toepassing een duwtje in de rug zal geven. “Papieren visitekaartjes zijn uitstekende dragers van virussen en zullen helemaal uit roulatie geraken”, aldus de jonge ondernemers Amar (23) en Mani (21) Singh. “Onze tag vormt daarom een prima alternatief.”

De tag die Linked-Up wil introduceren, kan nog meer functies bevatten, zoals het ontvangen van betalingen (Payconic, bv.), het raadplegen van een menukaart of het schrijven van een review als het schijfje bijvoorbeeld op een horecatafel wordt geplakt. Redenen genoeg voor de jury om deze start-up mee te nemen naar de ‘final four’. Bekijk hieronder alvast een filmpje over deze kandidaat!

De finale van de Gen Z Award is via een livestream rechtstreeks op onze site te volgen op donderdag 29 april om 19u. Noteer deze afspraak alvast in je agenda en schrijf je in voor de award-show via deze link!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.