(ar

Livia Award niet naar 1, maar naar alle vrouwelijke ondernemers

De prijs voor beste vrouwelijke ondernemer van Limburg gaat dit jaar niet naar één specifiek iemand, maar naar alle dames die in Limburg een eigen zaak hebben. Een symbolische prijs om hun vechtlust en creativiteit tijdens de coronacrisis te belonen.

De uitreiking van de jaarlijkse Unizo Livia Award zou onder normale omstandigheden donderdagavond plaatsgevonden hebben. U weet waarom de show werd afgeblazen. Een 16e winnares, die als boegbeeld kan fungeren voor vrouwelijk ondernemerschap in de provincie, kon dus niet op het podium worden geroepen om het traditionele halssnoer in ontvangst te nemen.

De jury maakte van de bijzondere omstandigheden gebruik om een bijzondere winnaar te kiezen. “De daadkracht, vechtlust en creativiteit die we de afgelopen maanden bij alle vrouwelijke ondernemers opmerkten, maken ons bijzonder trots”, vertelt Ann Draye, voorzitter van Unizo-Livia. “Als er dus in tijden van corona iets viraal mag gaan, dan is dat zonder twijfel onze fierheid op alle vrouwelijke onderneemsters.”

Een visie die de jury van de Livia Award volmondig deelt. “Voor het eerst in de geschiedenis gaat de Award dit jaar niet naar één persoon, maar dragen we hem symbolisch op aan alle Limburgse onderneemsters”, stelt juryvoorzitter Hilde Peerlings trots. “Want zij zijn onze parels in deze moeilijke tijden, en die moeten we koesteren. Ondernemers zijn immers de motor van onze economie, zij zorgen voor jobs en welvaart. En dat is nu meer dan ooit nodig.”