Lode Nulmans is Peter Goossens van de campings

De internationale ANWB Campinggids, vergelijkbaar met de Michelingids, maar dan voor campings, heeft Camping Zavelbos in Opoeteren (Maaseik) bekroond met een gemiddelde score van 9,1 op 10. Dit is het hoogste cijfer van België en Luxemburg. Ondernemer Lode Nulmans, die ook recreatiedomein Wilhelm Tell in Opglabbeek en Camping De Binnenvaart in Kelchterhoef (Houthalen-Helchteren) uitbaat, is bijzonder fier. "Het is al voor de tweede keer op rij dat we deze onderscheiding krijgen," zegt hij. "Dit is het resultaat van een grondige reorganisatie die we na de overname van Camping Zavelbos hebben doorgevoerd. Er gaat vooral veel aandacht naar duurzaamheid en energievriendelijke technieken, zoals het oplaadpunt voor elektrische fietsen."

Het alom gerespecteerde ANWB inspecteert op onaangekondigde tijdstippen bijna alle kwaliteitsvolle Europese campings, en geeft deze een rating voor sanitair, de standplaats, het terrein, sport, animatie en horeca. De nieuwe gids 2011 is zopas verschenen.

Mocht VTM plannen hebben voor een programma als MasterCamping of Komen Kamperen, weten ze direct wie als expert in te huren...