Nieuws Limburg Logistieke centra blijven verrijzen aan ‘verkeerde’ kant van grens

Logistieke centra blijven verrijzen aan ‘verkeerde’ kant van grens

Logistieke centra blijven verrijzen aan ‘verkeerde’ kant van grens

De Kempische Groep Heylen (van Wim Heylen en zijn Genkse CEO Didier Clerx) gaat opnieuw een gigantisch distributiecentrum bouwen in… Nederlands-Limburg. In Weert wordt een logistieke hub opgetrokken ter grootte van 20 voetbalvelden, zo meldt De Limburger. De locatie zal goed zijn voor 500 nieuwe banen, maar dat kan later worden verdubbeld.

De erfpachtovereenkomst voor de bouw van nieuwe centrum werd woensdag getekend. De oppervlakte is door de gemeente Weert speciaal voor Heylen gecreƫerd door het samenvoegen van een aantal kleinere kavels. De bouwwerken zullen volgend jaar van start gaan.

Daarmee ziet Belgisch Limburg andermaal een forse investering door de neus geboord. Heylen heeft al eerder aangegeven dat hun beslissing om voor Nederland te kiezen, te maken heeft met de faciliterende rol die de overheid daar opneemt. “De strategische visie en de promotie van de infrastructuur gebeurt ginds door de regionale instanties. Het gebrek daar aan in BelgiĆ«, maakt dat het telkens dreigt mis te lopen om belangrijke investeringen naar hier te halen”, liet Wim Heylen optekenen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.