Nieuws Limburg Lommel laat klanten nieuwe handelaars kiezen

Lommel laat klanten nieuwe handelaars kiezen

Lommel laat klanten nieuwe handelaars kiezen

Het stadsbestuur van Lommel gaat op een eigenzinnige manier op zoek naar nieuwe handelaars. Er werden 3 panden in het centrum vrijgemaakt om een zaak op te starten. De inwoners en bezoekers kunnen via sms mee beslissen welke producten of diensten er zullen aangeboden worden.

“Er zijn 3 vitrines in de Kerkstraat, Mudakkers en Dorp ingepakt, om op zoek te gaan naar 3 nieuwe ondernemers”, legt schepen van Centrummanagement, Geert Jansen uit. “Hier zullen 3 creatieve ondernemers een eigen conceptstore uitbaten. Hun toekomstige klanten zullen zelf mogen kiezen welke winkels er zullen komen. Via sms (0460/22.77.33) kunnen ze aangeven welk type van handel er volgens hen nog ontbreekt in het centrum: een fietswinkel, een vishandel, huisbrouwerij of kaashandel? Iedereen mag zijn keuze doorgeven.”

Op basis daarvan zal een selectie worden gemaakt onder de nieuwe handelaars die zich kandidaat stellen. “De 3 uitverkoren ondernemers ontvangen een indrukwekkend starterspakket, waaronder één jaar gratis huur, gratis publiciteit bij de opening en startersbegeleiding van Unizo”, aldus nog Geert Jansen. “De stad voorziet trouwens een extra stimulans van 8.000 euro voor alle uitbaters die een nieuwe handelszaak willen starten in het kernwinkelgebied,” besluit schepen Jansen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.