Nieuws Limburg Lommelse schroefdraad stijgt weer fors in waarde

Lommelse schroefdraad stijgt weer fors in waarde

Lommelse schroefdraad stijgt weer fors in waarde

Met een omzetstijging van 38% en een winst van 1,4 miljoen was 2008 veelbelovend voor Bodegraven Metaal in Lommel. Maar toen de metaalprijs ineens kelderde (waardevermindering voorraad en lagere verkoopprijzen) en de klanten van de schroevenproducent de vinger op de knip gingen houden, is het tij snel gekeerd. Zo halveerde de omzet in 2009 van 13,3 miljoen naar 6,7 miljoen en dook het resultaat met bijna een half miljoen in het rood. Als gevolg werd er fors gesnoeid in de productiekosten, in de uitzendkrachten en werden de activiteiten via Bomet UK stopgezet (vereffening van de Engelse dochter).

“Maar op de golven van de grondstofprijzen is onze omzet intussen alweer mooi geklommen, hoewel de volumes ongeveer gelijk zijn gebleven,” zegt gedelegeerd bestuurder Arie van Varik. “Vorig jaar sloten we af op 9,3 miljoen en voor 2011 mikken we op 11 miljoen.” Ook het eindresultaat zit weer een stuk boven de rode lijn. “Wij panikeren niet meer zo snel als de metaalprijs weer bokkensprongen maakt. We zijn nu actief in 25 landen, waarvan er altijd sommigen het qua volume beter doen dan anderen, maar het gemiddelde ongeveer gelijk blijft.”

Met de positieve trends in omzet en winstmarges, heeft Bodegraven Metaal opnieuw de uitbreidingsplannen uit de kast gehaald. “Tijdens de crisis hadden we die even opgeborgen, maar nu denken we weer aan een uitbreiding van 1200 m2,” zegt Arie van Varik. “Met extra logistieke ruimte kunnen we onze servicegraad verder verhogen, en dat is in een sector met bijzonder kleine marges wel erg belanrijk.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.