Nieuws Limburg Looise centrale moet jaar van beursklepper redden

Looise centrale moet jaar van beursklepper redden

Looise centrale moet jaar van beursklepper redden

Als Tessenderlo Group tegen eind september de aankoop van de Looise gascentrale T-Power rondkrijgt, en de winst van de energiecentrale dus in het laatste kwartaal integraal naar de multinational vloeit, is hun financieel jaar gered. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse resultaten die de groep zopas bekendmaakte.

Zoals enkele maanden geleden aangekondigd, wil Tessenderlo Group alle aandelen van T-Power overnemen. Dat is goed voor een investering van 328 miljoen euro. Als de transactie rond geraakt, komt de REBITDA van T-Power (vorig jaar 52 miljoen euro) bij de cijfers van Tessenderlo Group, en wordt voorspeld dat het resultaat voor 2018 in de buurt van 2017 zal liggen. Zo niet moet de beursgenoteerde groep rond Luc Tack wat gas terugnemen.

Nog in het halfjaarlijks rapport staat dat dochterbedrijf Dyka, met vestiging in Overpelt, er 2 nieuwe filialen bij heeft, meer bepaald in Tilburg en Amsterdam.

Tot slot wordt aangekondigd dat de fabrieken voor meststoffen van de groep, Tessenderlo Kerley, een nieuwe hoofdzetel krijgt. Deze bedrijfsunit verhuist naar Arizona in de VS. Er wordt zo’n 10 miljoen dollar geïnvesteerd in het project.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.