Nieuws Limburg “Loonkost te hoog, ik trek naar buitenland”

“Loonkost te hoog, ik trek naar buitenland”

“Loonkost te hoog, ik trek naar buitenland”

De problemen in de horecasector blijven aanslepen. De Limburgse voorzitters van de horecafederaties, Filip Vanheusden en Hilaire Spreuwers, hebben er al herhaaldelijk op gehamerd: door de hoge loonlasten en andere taksen is de horeca niet leefbaar… Waar aanvankelijk werd gedacht dat alleen de ‘kleintjes’ het moeilijk hadden, haken nu ook de gekende zaken, zelfs met Michelin-sterren, af. Na BitterZoet (van Hilaire Spreuwers zelf) en Prêt-à-Gouter in Heusden-Zolder, kondigt nu ook de jonge chef Claudio Dell’Anno aan dat hij stopt met zijn restaurant. De kok, die bekendheid verwierf in het VTM-programma Mijn Restaurant, wil naar het buitenland vertrekken omdat de loonlasten hier veel te hoog zijn en hij niets overhoudt.

claudio del'anno“Personeel kost handenvol geld en als je uiteindelijk toch nog winst maakt, neemt de staat daar ook nog eens de helft van,” zegt hij. “Geef je hier een personeelslid 1.800 euro netto, dan moet je daarvoor als werkgever 4.500 euro ophoesten. 1.900 euro netto kost me 5.000 euro. Veel geld als je 4 à 5 man in dienst hebt en de zaak maar 28 plaatsen telt. Dan moet je zeer hard werken om nog iets over te houden. Ik begrijp dat veel collega’s het moeilijk hebben. Voor mij hoeft het niet meer, ik ben weg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.