Nieuws Limburg Lowist (Bilzen) ziet ze vlotjes op en neer gaan

Lowist (Bilzen) ziet ze vlotjes op en neer gaan

Lowist (Bilzen) ziet ze vlotjes op en neer gaan

Lowist Toegangsbeheer heeft enkele mooie contracten in de wacht gesleept om metalen paaltjes te plaatsen die automatisch omhoog en omlaag gaan om verkeersvrije locaties af te sluiten. Onder meer in Leuven rondde het Bilzense bedrijf zopas een opdracht af van bijna 300.000 euro, en ook in Tongeren, Aarschot, Merelbeke, Blankenberge, Hasselt en Sint-Truiden werden recent nog paaltjes van Lowist geleverd.

De Grote Markt in Tongeren heeft paaltjes van Lowist.

“We hebben een aantal jaren geleden bewust gekozen om ons te specialiseren in deze verzinkbare palen om winkelstraten, pleinen of parkings verkeersvrij te kunnen maken,” zegt Mathie Lowist, die samen met zijn broer het bedrijf leidt. “Dat resulteerde in een constante stroom van verbeteringen aan het product. Zo hebben we eigen besturingssoftware ontwikkeld, die de veiligheid van het systeem verhoogt. Er werden eigen designs van de bedieningszuilen gemaakt, zodat de installaties ook visueel attractief zijn in het straatbeeld. Voor onze toepassing hebben we ook software geschreven die de externe bediening en opvolging sterk vereenvoudigt.”

Met resultaat, want de opdracht in Leuven was een belangrijke stap voor Lowist. “Inderdaad, het binnenhalen van deze openbare aanbesteding beschouwen we als een bekroning voor onze jarenlange investeringen,” zegt de zaakvoerder. “Een mooi project aangezien er meteen 13 palen werden besteld en intussen ook al vervolgprojecten aan ons werden toegewezen.”

Lowist merkt dat de belangstelling voor deze verdwijnbare paaltjes nog toeneemt. “Openbare besturen stellen vast dat verbodsborden of andere afspraken over de periodes waarin mag gelost en geladen worden in winkelstraten, heel moeilijk gerespecteerd worden. De flexibele afsluiting met onze palen is dan ook haast het enige alternatief dat tegelijk functioneel is voor winkeliers en leveranciers, én het aangenaam maakt voor de winkelende massa. We zijn dan ook blij dat de oplossing waar we als bescheiden Limburgse KMO jaren aan gesleuteld hebben, nu de behoeften in het hele land, en zelfs daarbuiten, kan invullen.”

– Meer en meer steden maken gebruik van flexibele afsluiting van winkelstraten, zodat shoppen bijzonder aangenaam kan verlopen. De opgebouwde expertise en uitstekende service van Lowist zullen hierbij goed van pas komen. De gebroeders Lowist uit Bilzen zien de toekomst dan ook enthousiast tegemoet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.