Nieuws Limburg LRM bouwt grootste zonnepark van Benelux in Lommel

LRM bouwt grootste zonnepark van Benelux in Lommel

LRM bouwt grootste zonnepark van Benelux in Lommel

Een oppervlakte van 110 hectare of 220 voetbalvelden zal helemaal worden dichtgetimmerd met zonnepanelen. Daarmee creƫert LRM in Lommel het grootste zonnepark van de Benelux. Er zal 100 MWp worden opgewekt, goed voor groene stroom aan 25.000 gezinnen en meteen een bijdrage van 6% aan de totale klimaatdoelstellingen die Vlaanderen moet halen.

zonnepark“Via een dambordpatroon wordt het zonnepark gespreid over de bedrijvenzone Kristalpark III,” zegt Stijn Bijnens, CEO van LRM. “Vijftien groene stopcontacten voorzien bestaande en nieuwe bedrijven van groene energie. Niet alleen het klimaat is gebaat met deze unieke investering, het bedrijventerrein krijgt een unieke upgrade, waardoor de gronden aantrekkelijker worden voor nieuwe bedrijven.”

Kristalpark III is een aaneengesloten reserve aan bedrijventerreinen van 258,75 hectare, waarvan nu dus 110 hectare wordt ingenomen door zonnepanelen. In 2017 worden de nodige vergunningen voor het zonnepark aangevraagd. Begin 2018 kan de bouw starten. Er wordt ook een initiatief van burgerparticipatie aan gekoppeld, waarmee particulieren een eigen ‘zonne-tuintje’ in het project kunnen kopen als investering.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.