Nieuws Limburg LRM gaat 1250 jobs creëren op mijnsite Eisden

LRM gaat 1250 jobs creëren op mijnsite Eisden

LRM gaat 1250 jobs creëren op mijnsite Eisden

De investeringsmaatschappij LRM heeft een masterplan klaar om op vier jaar tijd de voormalige mijnterreinen in Eisden (Maasmechelen) om te vormen tot een toeristische recreatiezone van 400 hectare. Directeur Stijn Bijnens zegt dat er 150 miljoen euro wordt geïnvesteerd, goed voor op termijn 1.250 nieuwe jobs.

De blikvanger van het project wordt een hoogwaardig bungalowpark van zeshonderd woningen. Hiervoor wordt een internationale partner gezocht die ook in gemeenschappelijke accommodatie wil investeren, zoals een overdekt zwembad of een bowlingbaan. LRM heeft via de Financial Times al een ‘call for interest’ gelanceerd om mogelijke exploitanten te lokken. Zoals bekend hebben in het verleden al 3 internationale groepen (Center Parcs, Scottish & Newcastle en Teema International) concrete plannen gehad om hier een bungalowpark te starten, maar werd daar in extremis om diverse redenen van afgezien.

Andere facetten uit het masterplan van Terhills, zoals de zone zal heten (Hebt u ‘m?), zijn een luxehotel met vijftig kamers (uitgebaat door Different Hotels van Peter Geurden), 5.300 m² extra winkelruimte (bovenop Maasmechelen Village en M2), honderd wooneenheden en een recreatiezone voor buitensporten zoals tennis, golf, waterski en BMX’en. Tot slot wordt er ruimte gemaakt voor kmo’s en dienstenbedrijven en komt er een hoofdingang naar het Nationaal Park Hoge Kempen.

Vlaams voogdijminister van LRM, Ingrid Lieten, die als voormalig medewerker van de gemeente Maasmechelen de historiek van het project goed kent, zegt verheugd te zijn dat de vele plannen na twintig jaar concreet worden. “Het is voorbij met dromen en luchtkastelen bouwen,” aldus de minister. “Er ligt nu eindelijk iets heel geloofwaardig op tafel dat voldoende draagvlak heeft en een meerwaarde betekent voor het hele Maasland. Hier kan ik alleen maar gelukkig van worden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.