Nieuws Limburg LRM investeerde 60,7 miljoen in 47 bedrijven

LRM investeerde 60,7 miljoen in 47 bedrijven

LRM investeerde 60,7 miljoen in 47 bedrijven

De investeringsmaatschappij LRM investeerde in 2011 60,7 miljoen euro in 47 verschillende Limburgse bedrijven en projecten. Door anderzijds een aantal participaties te verkopen, werd een nettowinst van 10,5 miljoen euro geboekt. Het ging om de exit in 5 dossiers, met name in ASAP HR Group, Clavis, Prato services en VCST, terwijl de aandelen van Groep Bruyninx werden verkocht aan een industriële speler.

“De verkoop van onze aandelen aan de familiale mede-aandeelhouders toont aan dat de financiering met risicokapitaal het familiale karakter van ondernemingen niet in de weg hoeft te staan,” benadrukt Stijn Bijnens, algemeen directeur.

Tijdens de algemene vergadering werd een dividenduitkering van 10 miljoen euro aan het Vlaams Gewest goedgekeurd. Deze middelen vloeien in 2011 door naar de stichting Limburg Sterk Merk ter financiering van maatschappelijke projecten.

be-MINE
In 2012 bouwt LRM mee aan de herbestemming van de twee laatste mijnsites en aan de uitbouw van een Limburgs incubatorennetwerk.
Daarbij ook de herontwikkeling van de oude mijnsite in Beringen, waar na een Europese PPS-oproep de projectvennootschap be-MINE werd opgericht, samen met de partners Democo en Van Roey. Anderzijds trekt LRM aan de kar om de herontwikkeling van de oude mijnsite van Eisden definitief vorm te geven. Andere ambitieuze projecten zijn de bouw van een nieuw kantorencomplex op de Research Campus Hasselt en de verbouwing tot bedrijvenincubator van het voormalige hoofdgebouw van de mijn in Houthalen. Ook in Waterschei (Energyville) en op de universitaire campus in Diepenbeek (BioVille) staan toekomstgericht projecten op stapel.

“Door alle initiatieven die LRM neemt zijn we een belangrijke projectontwikkelaar geworden met een projectportefeuille van meer dan 500 miljoen euro. Zo geven we zuurstof aan de vernieuwde Limburgse economie en creëren we extra jobs in onzekere tijden,” zegt Hugo Leroi, voorzitter van LRM. “Alle projecten van LRM kaderen binnen een welbepaalde strategie, waarbij we streven naar een gecombineerd aanbod van risicokapitaal en sectorspecifieke infrastructuur, met als doel Limburg uit te bouwen tot een topregio.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.