Nieuws Limburg LRM investeert 34 miljoen in nieuwe kantoren RCH

LRM investeert 34 miljoen in nieuwe kantoren RCH

LRM investeert 34 miljoen in nieuwe kantoren RCH

Investeringsmaatschappij LRM investeert 34 miljoen euro in een nieuw kantorencomplex op de Research Campus Hasselt. Het project moet begin 2014 klaar zijn en biedt plaats aan ongeveer 800 werknemers.

LRM is sinds vorig jaar volledig aandeelhouder van de nv Research Campus Hasselt (RCH), die destijds door het Hasseltse stadsbestuur en POM Limburg werd opgericht om de site van de voormalige Philips-fabrieken te herbestemmen. Na de gebouwen RCH 1 en 2, die momenteel plaats bieden aan zo’n 2000 werknemers verspreid over 45 bedrijven, kondigde de LRM op een persontmoeting woensdagmiddag de plannen voor een derde gebouw aan. Het gaat om een kantorencomplex van 14.000 m2, dat naargelang de concrete invulling, onderdak kan bieden aan 600 tot 1000 mensen. Het project dat getekend werd door ELD Partnership uit Antwerpen, bevat ook een servicecenter van bijna 4000 m2, waar onder meer een restaurant, kleine supermarkt, postpunt en bankfaciliteiten in zullen ondergebracht worden.

“We willen dit project realiseren om aan groeibedrijven de unieke combinatie te kunnen bieden van financiering en accommodatie,” zei LRM-directeur Stijn Bijnens. “Vooral in hoogtechnologische sectoren en de ICT willen we hiermee nieuwe bedrijven naar Hasselt lokken.”

Algemeen directeur van Research Campus Hasselt, Yves Marchal, benadrukte dat de concentratie van jonge groeibedrijven voor een unieke kruisbestuiving zorgt. “We beschouwen het als onze taak om de dynamiek van onze huurders in alle facetten te ondersteunen”, aldus de directeur. Tot slot sprak ook burgemeester Hilde Claes haar waardering uit voor het project.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.