LRM koopt Research Campus Hasselt

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM koopt het aandelenpakket van stad Hasselt in Research Campus Hasselt (RCH). LRM zal de site in Kiewit verder ontwikkelen als hightech kantorencomplex ter ondersteuning van de uitbouw en het aantrekken van technologiebedrijven.

Na de sluiting van de Philips-fabrieken eind 2002 werd de site door de stad Hasselt (via AGB), POM Limburg en LRM herontwikkeld en geëxploiteerd. Het doel was de tewerkstelling op de site te herstellen na de sluiting van Philips. Het initiatief werd onder de naam Research Campus Hasselt in de markt gezet. De focus lag op het aantrekken van bedrijven met een innovatief en technologisch karakter. Vandaag werken er meer dan 2.000 mensen op de Research Campus, in vergelijking met de 1.450 mensen bij de sluiting van Philips.

Met deze realisatie heeft de stad Hasselt haar doelstelling vervuld en is ze nu bereid haar aandelen te verkopen.
Burgemeester Hilde Claes licht verder toe: “De Research Campus is de afgelopen jaren ontwikkeld tot een bloeiende en aantrekkelijke locatie voor innovatieve technologiebedrijven. Als stad zijn we tevreden met het resultaat en vinden we dat onze rol hier nu is uitgespeeld. Met een zetel in de Raad van Bestuur houden we wel nog een vinger aan de pols, maar we willen nu vooral inzetten op de ondersteuning van andere kansrijke bedrijvensites in Hasselt.”

Toekomstgericht beschikt RCH over een extra ontwikkelingspotentie van 50.000m2 vloeroppervlakte. Stijn Bijnens, algemeen directeur LRM: “De aankoop van de Research Campus past perfect in de strategie van LRM om een kwalitatieve Limburgse ICT-cluster uit te bouwen. LRM onderscheidt zich via haar uniek gecombineerd aanbod van risicokapitaal en infrastructuur. Als we er in slagen om RCH te ontwikkelen tot een technologische hotspot zal het een magneet zijn om jonge technologiebedrijven aan te trekken en te laten groeien. Een extra troef binnen het Limburgs acquisitiebeleid."