Nieuws Limburg LRM lanceert digitale tool om start-ups te ondersteunen

LRM lanceert digitale tool om start-ups te ondersteunen

LRM lanceert digitale tool om start-ups te ondersteunen

LRM en het Limburgse incubatorennetwerk doen een beroep op Innovatrix, een tool om startende bedrijven ondersteuning te bieden in hun groeiproces. POM Limburg investeerde mee in de ontwikkeling van de applicatie.

Innovatrix werd gemaakt door Imec, met de steun van POM Limburg. “Gebruikers starten met het invullen van een lijst met 46 vragen die elk aspect van hun bedrijfsvoering evalueren”, legt Marc Beenders, Corporate Community Manager van LRM, uit. “Hoe ziet je team eruit? Wie zijn je concurrenten? In welke mate is je product of dienst gevalideerd? Enzovoort. Op basis van de resultaten bepaalt de ondernemer met een externe ‘boardroom’ van experts de doelstellingen voor zijn bedrijf. Die raad van advies is voor elk bedrijf anders samengesteld en bestaat uit zes vaste partners: POM Limburg, SD Worx, KBC, Start it @KBC, Van Havermaet en Gevers, en ondernemers die relevant zijn voor de start- of scale-up.”

Een algemene beoordeling via de digitale tool is dus slechts de eerste stap in het hele proces. Naast de gekoppelde objectieven en een eenmalige raad van advies, krijgt elk bedrijf ook relevante workshops, events, cross-overs en samenwerkingen voorgeschoteld uit het uitgebreide startersaanbod in de regio. Voor deze matchmaking wordt samenwerkt met Limburg Startup (LSU).

POM Limburg-voorzitter licht toe waarom er steun werd verleend: “Start-ups zijn het peper en zout in de Limburgse economie. Innovatrix is het perfecte instrument om de slagkracht van die start-ups te versterken en om POM Limburg toe te laten deze jonge bedrijven te connecteren met de ‘mature’ industrie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.