Nieuws Limburg LRM leent 10 miljoen aan Peter Guelinckx

LRM leent 10 miljoen aan Peter Guelinckx

LRM leent 10 miljoen aan Peter Guelinckx

Automotive & Mobility Invest, beter gekend als Groep Delorge van ondernemer Peter Guelinckx, kan rekenen op een achtergestelde lening van 10 miljoen euro. De Limburgse Investeringsmaatschappij LRM voorziet het bedrijf van vers kapitaal om zijn groeiplannen verder te verwezenlijken.

Er staan bij A&M Invest belangrijke investeringen op stapel in bestaande en nieuwe vestigingen, en in de uitbouw van de tweedehandsactiviteiten. Door de intrede van LRM wordt de financiële structuur aanzienlijk verstevigd. De autogroep onder leiding van Peter Guelinckx en Tom Lambert heeft de ambitie om op nationaal vlak een prominente rol op te nemen, en daarbij zijn volume en schaalgrootte van essentieel belang.

Meer concreet maakt LRM een achtergestelde lening van 10 miljoen euro beschikbaar om de verdere groeiplannen te realiseren. Een gezonde basis voor de verdere uitbreiding van vandaag 870 jobs, waarvan 679 in Limburg.

“We willen een one-stop shop creëren voor al onze klanten, zowel in de B2B als de B2C-markt”, zegt Peter Guelinckx, eigenaar en CEO van A&M Invest. “Dat concept is uniek in België. We zetten daarom sterk in op een totaalservice: aankoop, onderhoud, bandenwissel, verzekering, vervangwagens… Zeg maar: alles onder één dak. Zo komt de klant terecht in een volledig en geïntegreerd netwerk op een aanvaardbare afstand.”

“Daarnaast willen we de komende jaren onze focus op de tweedehandsmarkt verscherpen”, zegt Tom Lambert, Managing Director van A&M Invest. “We investeren daarom verder in een centraal PDI (Pré Delivery Inspection-centrum) en een tweedehandswagencentrum in Limburg. De tweedehandsmarkt heeft nog enorm veel groeipotentieel. Ook de globale tendensen in de sector, zoals vergroening en elektrificatie, zullen onze richting bepalen. De invoering van lage-emissiezones, verhoogde persoonlijke bijdragen op vervuilende bedrijfswagens én fiscale veranderingen zullen een steeds belangrijker rol spelen.”

Smart money

“De automotive-industrie wordt overspoeld door buitenlandse groepen”, zegt Tom Vanham, algemeen directeur van LRM. “We zijn erg fier dat Limburg in deze moeilijke markt een sterke, ambitieuze speler heeft en dat LRM kan helpen bouwen aan de toekomst van de Limburgse A&M-groep. Het management heeft er een bewonderenswaardig en succesvol parcours opzitten, en is vertrouwd met het acquisitie- en integratieproces. Ze kennen de sector door en door, wat ongetwijfeld zal leiden tot extra jobs en verankering in onze provincie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.