Nieuws Limburg LRM pompt 5 miljoen in startende maakbedrijven

LRM pompt 5 miljoen in startende maakbedrijven

LRM pompt 5 miljoen in startende maakbedrijven

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM legt 5 miljoen euro in de pot van het nieuwe fonds Industrya. Met een totaalbedrag van 42 miljoen zal er geïnvesteerd worden in start-ups en scale-ups die zich in de maakindustrie situeren.

LRM boekte vorig jaar een verlies van 8,8 miljoen euro (lees er alles over in Het Belang van Limburg). Toch blijft er nog voldoende in de reserves (387 miljoen) om te investeren en dividenden uit te keren. Welgeteld 5 miljoen daarvan wordt ingelegd in het fonds Industrya, dat wordt opgericht door het Waalse John Cockerill Group. De totale kapitalisatie van Industrya bedraagt 42 miljoen en zal dienen om startende bedrijven in de maakindustrie (productie) te ondersteunen.

Waarom LRM in dit project investeert? “We haken ons wagonnetje vast aan John Cockerill Group, een gevestigde waarde in het industriële landschap, en die multinational actief is in sectoren die ook LRM belangrijk vindt, met name maakindustrie, energie en technologie”, zegt Jeroen Bloemen, Chief Corporate Affairs Director bij LRM. “Het feit dat zij zaken willen doen met en in Limburg, maakt van Industrya wat mij betreft één van de indrukwekkendste acquisitiedossiers voor Limburg van de voorbije jaren.”

LRM zal voor de maakbedrijven die door het nieuwe fonds gesteund worden, infrastructuur op Thor Park én gespecialiseerde kennis aanbieden. “Het feit dat John Cockerill Group via deze weg naar Genk komt, is een opsteker voor Thor Campus en een mogelijke trigger voor andere bedrijven om zich hier te vestigen. We hebben trouwens al eerder samengewerkt met hen, onder meer bij Droneport. Dat heeft al concreet zijn vruchten afgeworpen, wat een goede indicatie is voor verdere succesvolle trajecten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.