Nieuws Limburg LRM spendeert 11 miljoen aan 140 batterijen

LRM spendeert 11 miljoen aan 140 batterijen

LRM spendeert 11 miljoen aan 140 batterijen

Als het elektriciteitsnet van beheerder Elia in moeilijkheden komt, moeten gascentrales bijspringen om te zorgen dat iedereen voldoende stroom krijgt. Als milieuvriendelijk alternatief voor deze back-up, zullen er in Dilsen-Stokkem 140 gigantische batterijen aan het net gekoppeld worden. Terhills nv in Dilsen-Stokkem (vennootschap van LRM) houdt op deze manier 18 megawatt achter de hand als reserve voor Elia. Het gaat om een investering van 11 miljoen euro.

De 140 batterijen kunnen vanaf het voorjaar 2018 ingeschakeld worden als primaire reserve. Om dit proces foutloos aan te sturen wordt gebruik gemaakt van een softwareplatform dat werd gebouwd door het Limburgse bedrijf REstore. “We zorgen er eigenlijk voor dat op een financieel aantrekkelijke én milieuvriendelijke manier het elektriciteitsnet kan balanceren”, zegt Jan-Willem Rombouts, die samen met Pieter-Jan Mermans REstore oprichtte in 2010.

“Dit batterijproject kadert perfect in het klimaatinvesteringsplan van LRM, waarbij we Vlaanderen willen helpen met het bereiken van haar klimaatdoelstellingen”, aldus CEO Stijn Bijnens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.