Nieuws Limburg LRM stapt in gloednieuw datacenter Jordens

LRM stapt in gloednieuw datacenter Jordens

LRM stapt in gloednieuw datacenter Jordens

Vrijdag werd op het industrieterrein Tongeren-Oost het nieuwe datacenter Jordens officieel geopend. Bij die gelegenheid kondigde LRM aan om 250.000 euro te investeren in het project. De extra middelen ondersteunen de bouw van de eerste modules en de toekomstige groei van dit modern, modulair datacenter.

Jordens DC (lees eerder artikel hierover hier) speelt in op de groeiende behoefte van bedrijven om hun data elders onder te brengen dan in de eigen faciliteiten. Ook back-ups en de zogenaamde ‘in the cloud’-toepassingen, waarbij data vanop iedere locatie ter wereld kunnen opgevraagd worden, maken zo’n externe opslag erg nuttig. Het nieuwe datacenter is bovendien uitgerust met noodstroomvoorzieningen, optimale brandpreventie, voldoende koeling, zware beveiliging en snelle, dubbel uitgevoerde internetverbindingen. Hierdoor worden de bedrijfsrisico’s bij stroomuitval of brand geminimaliseerd, is de bedrijfskritische informatie veilig opgeborgen en 24/7 toegankelijk.

Stijn Bijnens, algemeen directeur LRM: “Met haar verstrengeld aanbod van risicokapitaal en infrastructuur versterkt LRM de Limburgse ICT-cluster. Als startend initiatief past Jordens DC perfect binnen dit kader. We zijn fier dat we met LRM dit innovatief project mee mogelijk maken. Bovendien verhoogt het project de connectiviteit van Limburg, belangrijk in een wereld waar snelle internettoegang voor particulieren en bedrijven essentieel is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.