Nieuws Limburg LRM steekt prise in stort en plas

LRM steekt prise in stort en plas

LRM steekt prise in stort en plas

Op de Terhills-site in Dilsen-Stokkem werden zopas twee splinternieuwe zonnenpanelenparken officieel in gebruik genomen. Het gaat om eentje op het vliegas-stort en een ander op de Vulex-plas. LRM investeerde 2,2 miljoen euro in de 7.000 zonnepanelen die op land en water zijn aangebracht en 850 gezinnen een jaar lang van stroom kunnen voorzien.

Terhills is de nieuwe recreatiezone die LRM heeft opgezet op de voormalige mijnterreinen van Eisden, en zich uitstrekt over het grondgebied van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. Er bevinden zich attracties als het Terhills Cable Park, de toegangspoort naar het Nationaal Park Hoge Kempen, Terhills Hotel, wellnesscomplex Elaisa, Ecotron en weldra ook het Terhills Resort. Op diverse locaties in het uitgestrekte gebied heeft LRM nu zonnepanelen laten leggen. Het gaat om 2 installaties die jaarlijks samen zo’n 3.000 MWh aan groene stroom zullen produceren. Minimaal de helft daarvan wordt gebruikt om de vakantiehuisjes in het Terhills Resort van stroom te voorzien. De rest wordt geïnjecteerd op het elektriciteitsnet van Fluvius.

Bijzonder is dat de parken zowel op het land als op het water te vinden zijn. Eén installatie bevindt zich op de plaats waar ten tijde van de steenkoolmijn, het vliegas werd gestort. Het andere park drijft op één van de plassen die de bosrijke omgeving van de mijnterrils sieren. Geen onbekend terrein voor LRM, dat met Kristal Solar Park in Lommel en Floating PV in Dessel, al beschikt over de grootste parken op beide ondergronden.

“LRM hecht veel belang aan het klimaat. Dat tonen we door te investeren in impactvolle projecten zoals deze installaties”, zegt Tom Vanham, CEO van LRM. “Het sluit bovendien sluit het naadloos aan bij het duurzaamheidsconcept van de volledige Terhills-site, waar ecologie en natuur deel uitmaken van de toeristische beleving.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.