Nieuws Limburg LRM verkoopt incubator aan fietsenfabriek

LRM verkoopt incubator aan fietsenfabriek

LRM verkoopt incubator aan fietsenfabriek

Bikeville, de incubator in Beringen voor bedrijven in de fiets- en mobiliteitsindustrie, wordt overgenomen door BCF, Belgian Cycling Factory. Dat is de groep rond CEO Jochim Aerts (Ridley, Eddy Merckx,…). De overname bevat de werkruimte voor 11 start- en scale-ups. Daarmee heeft BCF nu controle over de volledig site, inclusief de de windtunnel die gebruikt wordt om materialen en technieken voor fietsen te testen.

In Bikeville kunnen innovatieve start-ups en bedrijven uit de fiets- en mobiliteitsindustrie al sinds 2016 terecht voor de huur van een kantoor of seat en krijgen ze toegang tot dé netwerkorganisatie binnen de fietssector. De innovatieve incubator was tot voor kort een gedeeld project van de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM, Belgian Cycling Factory, Bioracer, Lazer Sport en Voxdale. De Limburgse fietsfabrikant Belgian Cycling Factory neemt nu alle aandelen over en wil in de toekomst nog meer inzetten op het delen van kennis en samenwerkingen met start-ups en bedrijven uit de fietsindustrie. ”Voor ons is het een heel logische stap”, zegt Jochim Aerts, CEO van Belgian Cycling Factory. “De incubator en windtunnel van Bikeville zijn gevestigd naast ons hoofdkantoor. Met deze overname willen we een volgende stap zetten om samen met andere beloftevolle bedrijven verder te werken aan een innovatieve fietstoekomst voor België en daarbuiten. We zijn ervan overtuigd dat onze ervaring en expertise heel wat bedrijven ten goede kan komen en dat wij op onze beurt nog heel wat van hen kunnen leren om de (inter)nationale fietsindustrie een boost te geven.”

Netwerk

Er zijn momenteel 11 bedrijven actief in het gebouw van Bikeville. Naast individuele werkplekken en verschillende kantoorformats, beschikt Bikeville ook over een klimaatkamer en een innovatieve en unieke lagesnelheidswindtunnel, die windsnelheden tot 108 km/uur kan opwekken. De windtunnel meet onder andere de aerodynamica en turbulentie. Dat maakt hem ook meteen interessant voor atleten uit de schaats-, ski- en bobsleewereld, maar ook voor producenten en productontwikkelaars. De testresultaten laten toe om hun output, zij het op het vlak van productie, ontwikkeling of prestaties, te optimaliseren. Door de organisatie van events en netwerkmomenten in Bikeville leren bedrijven elkaar beter kennen en kunnen er nieuwe opportuniteiten ontstaan. Dat zal door de overname van Belgian Cycling Factory niet veranderen, aldus nog Aerts.

De tijd is rijp
”LRM heeft de opstart van de incubator mee mogelijk gemaakt”, zegt Tom Vanham, CEO van LRM, over de exit. “We hebben een sterk incubatorennetwerk uitgebouwd, maar LRM weet ook wanneer de tijd rijp is om de fakkel door te geven. Belgian Cycling Factory is de ideale speler om deze incubator naar een hoger niveau te tillen. Bovendien trachten wij ook steeds complementair te zijn aan de markt. Een privéspeler met excellente expertise in de fietsindustrie is de ideale speler om het project succesvol verder te zetten. LRM blijft natuurlijk wel steeds toegankelijk als partner. Bedrijven die met een financieringsvraag zitten of graag advies willen, kunnen altijd bij ons terecht.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.