Nieuws Limburg LRM wil ervaringen delen voor redding Echo

LRM wil ervaringen delen voor redding Echo

LRM wil ervaringen delen voor redding Echo

De vakbonden van het tegen schuldeisers beschermde Echo in Houthalen-Helchteren hebben van investeringsmaatschappij LRM vernomen dat een financiële inbreng om het bedrijf te redden, niet tot de mogelijkheden behoort. LRM wil wel knowhow ter beschikking stellen om potentiële overnemers over de brug te halen.

De producent van betonwelfsels, die op groepsniveau zo’n 620 mensen tewerkstelt, is zoals bekend in financiële ademnood geraakt, en heeft van de rechtbank tot 23 april 2013 de tijd om een herstelplan uit te werken. Eerdere pogingen om geld los te weken bij investeringsmaatschappij LRM waren mislukt. De bonden zijn daarom dinsdag naar de kantoren van LRM getrokken om de reden van de weigering te kennen. “Men heeft ons verteld dat LRM geen bank is, en vooraleer investeringen te doen, verantwoording moet afgelegd worden aan de raad van bestuur over de risico’s en het potentieel rendement,” zegt Luc Bressers van ACV Bouw. “De schuldenberg van Echo is te hoog om een financiële inbreng mogelijk te maken. LRM wil wel een positieve bijdrage leveren om potentiële overnemers te ondersteunen en het dossier met hun expertise op te volgen.”

Volgens de vakbonden bij Echo hebben er zich intussen 2 kandidaten gemeld met interesse voor een overname van de hele groep, en tonen andere investeerders belangstelling voor aparte vestigingen. Eind november hoopt men op positief nieuws hierover.
De vakbonden van Echo gingen dinsdag ook steun vragen bij gouverneur Herman Reynders en bezochten de poorten van Ford Genk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.